Producenten
Chateau BoHo is dé nieuwe revelatie om wijnen en andere dranken te kiezen, te proeven en te kopen. 3 gepassioneerde vrienden kregen tijdens hun jaarlijks verlof het lumineuze idee om de ultieme geheimen uit vakantieparadijzen te importeren.
Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.
Daarom begonnen we op onze reizen op zoek te gaan naar wijnen die hier bij ons niet verkrijgbaar zijn.
Het resultaat mag er zeker zijn: een mooie selectie exclusieve wijnen, N-A dranken en olijfolie.
We ontmoeten de wijnboeren, leren hoe ze oogsten, bekijken hun productieproces en vooral... we proeven. En dat pasten we ook toe op andere producten. En alleen de beste producten halen we naar hier om ze graag met u te delen.
Nunc est bibendum... want onthoud: A meal without wine is called breakfast.
De confituur van FABRIK, is handgemaakt met héél veel fruit en heel veel liefde door Siege Tratsaert.
In haar koperen confituurketel, tovert zij op ambachtelijke wijze de heerlijkste confituren tevoorschijn.
Het aanbod is steeds afgestemd op de seizoenen. Telkens een smaakvol product waar fruit de hoofdrol speelt.
Om de smaak van heerlijk zongerijpt fruit ten volle te kunnen proeven wordt er zo weinig mogelijk suiker gebruikt.
Gepassioneerd door de oorsprong en het verhaal van ons eten, sprong ik in dit chocoladeavontuur en maak ik met veel liefde de heerlijkste repen voor jullie!
Meer dan 10 jaar werkte ik voor Rikolto rond duurzaamheidkwesties van het eten op ons bord en ontmoette ik cacaoboeren in Indonesië en Centraal Amerika. Ik proefde er van de cacaovrucht recht van de boom, liet me verbazen over z'n zoetheid, over de prachtige bosomgeving waarin de bomen groeien, maar ook over de oneerlijke prijzen voor boeren... en de vaak niet zo ecologische en transparante praktijken.
Toen ik voor het eerst originechocolade proefde in 2013 wist ik het zeker 'zó moet chocolade smaken!' en sindsdien ben ik verknocht.
Toen Isabelle en Tom in het voorjaar van 2022 een opvolger zochten, twijfelde ik geen moment. Tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken en een eerlijk en kwaliteitsproduct af te leveren, met een verhaal dat klopt van boer tot bord. Coup de chocolat werkt dus zo puur mogelijk, zonder toevoegingen en gebruikt de strengste kwaliteitsnormen voor de cacaobonen. Het transport van de bonen gebeurt met het zeilschip Tres Hombres vanuit Colombia tot in Amsterdam. Het laatste stuk vanuit Amsterdam tot in Antwerpen plannen we zelf al zeilend te overbruggen.
Bieboer Barth, verse rauwe zomerhoning. Deze is gemaakt van nectar die m'n bijen hebben gehaald van zowel bomen als een bloemenmengeling in Lier.
Voor de koolzaadhoning zijn de bijtjes op vakantie geweest naar Wallonië waar ze naar hartelust nectar hebben gehaald van de koolzaadbloemen.
Deze honing komt rechtstreeks uit de honingraten!
Lina's Bakkerij, toen we een paar jaar geleden ontdekten dat het meeste brood suiker, vet en andere additieven bevat, besloten we zelf brood te gaan bakken. Al snel was onze keuken te klein om ook aan de vraag van vrienden en familie te voldoen. Eind 2017 openden we onze kleine zuurdesembakkerij in het station van Mortsel-Oude God en intussen verhuisden we naar de Muizenstraat 9 in het bruisende 2060 Antwerpen.
Bloem, water, zout en veel tijd. Dat zijn de enige ingrediënten van ons brood. Door terug te keren naar de oude desemtechnieken, houden we het brood puur: geen bewaarmiddelen, vetstoffen, suiker of andere aditieven dus in ons brood. De steengemalen granen van de Artemeersmolen, de laatste professioneel uitgebate windmolen van Vlaanderen, geven het brood z'n volle smaak.
Eco & Fair steunt een ecologische en rechtvaardige wereld door producten van Europese initiatieven te verkopen via een zo kort mogelijke keten. Daardoor komt er meer winst terecht bij de producent. We gaan voor producten van initiatieven die bouwen aan solidaire en faire wereld. We gaan voor kwaliteitsproducten die niet via de retailsector beschikbaar zijn en kiezen voor voeding die een ecologische en sociale meerwaarde heeft. Onze winst gaat naar organisaties die op dezelfde manier bezig zijn en vanuit die bezorgdheid actie voeren voor maatschappelijke verandering.
We hebben producten van Griekse coöperatieven zoals Modousa, Greenland en Apo Kinou. Daarnaast bieden we ook Italiaanse anti-maffia-producten van Libera Terra, Altromercado en Esperanto Cooperative Sociale aan, thee van de bezette Franse fabriek 1336 Scop-Ti, kuis- en verzorgingsproducten van Vio.me, een Griekse bezette fabriek. We bieden ook draagtassen van Lesbos Solidarity aan, gemaakt van reddingsvesten door vluchtelingen en lokaal bier van 't Uilekot.
CARBADOUCHE Ooit had elke Antwerpse wijk wel een of meerdere brouwerijen, nu zijn er nog maar twee officiële stadsbrouwerijen. Bieren Cabardouche wil dit bloeiende brouwerijverleden nieuw leven in blazen. Uit liefde voor het ambacht en de traditie maar met de nodige portie vernieuwing. In september 2019 konden we onze droom waarmaken en opende onze microbrouwerij in Borgerhout. En wel op een heel bijzondere locatie: onder de spoorweg in Borgerhout. Vlak bij De Roma en de bruisende Turnhoutsebaan, Trix, ... en samen met een tiental andere ondernemers die elk ook een spoorwegboog hebben. Elke vrijdag en zaterdag is ons kaberdoesjke open. Kom eens langs en zie je bier live gebrouwen worden!
Een 'kaberdoesjke' zou een Antwerpse verbastering zijn van Cabaret douze. Napoleon nummerde de huizen van vertier of cabarets, zoals ze toen werden genoemd. Het nummer 12 was voorbehouden voor de bordelen. Ons huis van vertier zag het licht in 2012 en zorgt net als de echte 'kaberdoesjkes' voor lekkers achter glas.
Koffie Verheyen bouwt haar filosofie op 3 pijlers: een zo hoog mogelijke tevredenheid van haar klanten, arbeidsvoldoening van haar medewerkers en tenslotte winstgevendheid als toekomstgarantie. Koffie Verheyen onderneemt met zorg voor de toekomst en draagt begrippen zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzame Ontwikkeling dan ook hoog in het vaandel. We spreken hier, bij Koffie Verheyen, van ondernemerschap met aandacht voor ecologische-, sociale- en ethisch-economische aspecten.
Dit beschouwen we bij Koffie Verheyen als de kern van onze bedrijfscultuur. We formuleren deze kern graag op een eigenzinnige manier en spreken van de driehoek van de 3 P's:
- Profit: zorg dragen voor het financiële aspect
- People: zorg dagen voor mensen, medewerkers, buurt
- Planet: zorg dragen voor omgeving, milieu
Bij Mirabella's Botanicals vind je van alles in de kruidenkamer: een mooi vast aanbod, aangevuld met seizoensproducten. Je vindt hier allerlei kruidencreaties: van de lekkerste kruidenthee, tot de zachtste lippenbalsem. Maar ook kruidenazijn, likeur en elixirs, shrubs, zalf, badzout, enz ...
De Drie Wilgen, ontstond in de jaren 80. We hebben een jarenlange traditie en een grote passie voor ons werk en liefde voor onze producten. We zijn gespecialiseerd in de productie en distributie van biologische sappen en andere ecologische dranken. Daarnaast produceren en verkopen we ook appelpuree en krieken op sap en een aantal siropen zoals appelstroop en appel-perenstroop. Ook siroop om drank aan te lengen zit in ons assortiment met als grootste succesproduct onze heerlijke vlierbloesemsiroop.
We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met streekgebonden producten te werken. We kiezen dan ook bewust voor lokaal fruit. Onze appels en peren zijn bijna uitsluitend afkomstig van Belgische en Zuid-Nederlandse telers.
We werken ook graag met oude rassen. Appels afkomstig van hoogstamfruitbomen geven een unieke friszure toets aan ons appelsap.
DAME JEANNE, Bier transformeren tot een smaakvolle mousserende aperitiefdrank is geen sinecure. Dat weten we bij Dame Jeanne maar al te goed, want we hebben ons net gespecialiseerd in het klaren en ontgisten van brut bieren volgens de traditionele methode (méthode champenoise).
Bier champagniseren is een uiterst precies procedé en de meeste brouwers verklaren ons gek. Bij deze brut bieren worden er bij de hergisting op fles immers dubbel zoveel suikers vergist als gebruikelijk wat het risico op exploderende flessen aanzienlijk vergroot. Een uitdaging van formaat dus en eentje waar best wat vakmanschap, kennis en geduld komt kijken.
De kennis om schuimwijnen te produceren hebben we al een tijdje op zak. Vroeger maakten we bij Dame Jeanne immers al mousserende wijnen en we gaven er zelfs workshops over. In 2012 beslisten we echter om over te schakelen op de productie van brut bieren. Daarvoor gingen we ten rade bij het oenologisch centrum voor Champagne in Epernay en brouwer Marc Struyf van microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos om nadien nog jarenlang te experimenteren voor we de eerste kurk deden knallen.
Lil' Papoe, Helena naaide haar eerste wolkje in 2015 toen ze mama werd van Lionel.
Helena wilde voor haar zoontje - voor 50% Papoea-Nieuw-Guinees - mooie, persoonlijke én bewuste babyspulletjes. Met haar diploma 'Mode & Styling' op zak, besloot ze die dan ook zelf te ontwerpen en te maken.
4 jaar later richt Helena Lil' Papoe op. Lil' Papoe creëert voor elk kind een uniek product, handgemaakt met veel liefde, oog voor detail en fijne afwerking. Ontworpen en vervaardigd in Antwerpen uit natuurlijke materialen, zoals 100% organisch katoen en hout. Sinds juni 2021 wordt een stukje productie uitbesteed in Portugal. Eerlijk en lief voor kindjes, voor hun ouders én voor de planeet. Hier lees je meer over onze inspanningen om zo duurzaam mogelijk te zijn.
Lil' Papoe is licht, lieflijk, zacht en knuffelbaar.
Het muziekwolkje speelt trouwens geen Mozart of Chopin, maar een frisse en uniek gecomponeerde lullaby. Het muziekwolkje is dus handgemaakt door Helena, gecomponeerd door Bram (haar vriend en muzikant) en geïnspireerd door Lionel.
Every cloud has a silver lining, dat mag je bij Lil' Papoe heel letterlijk nemen!